FOTO: Hram la ctitoria unui cunoscut ziarist interbelic, Mănăstirea Sfânta Ana din Orșova

De sărbătoarea „Adormirii Sfintei Ana”, celebrată de Biserica Ortodoxă pe 25 iulie, mănăstirea mehedințeană ,,Sfânta Ana” din Orșova și-a serbat hramul.

La sărbătoarea așezământului monahal au participat Înaltpreasfințitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei și Preasfințitul Părinte Paisie Lugojanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei.

Manifestările dedicate hramului mănăstirii au debutat cu slujba de sfinţire a Aghesmei Mici, urmată de Taina Sfântului Maslu, Acatistul Sfintei Ana și Sfânta Liturghie, informează Episcopia Severinului și Strehaiei.

Răspunsurile liturgice au fost date de psalții Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

Mănăstirea „Sfânta Ana” a fost ctitorită de Pamfil Şeicaru, un cunoscut ziarist interbelic, care a luptat în primul Război Mondial pe locul unde se află actualmente așezământul monahal.

Lăcașul de cult a fost construit între 1936 şi 1939.

Abia după perioada comunistă, în 1990, mănăstirea a fost sfințită de Episcopul Damaschin Severineanul, Episcop vicar al Mitropoliei Olteniei.

În anul 1995 a fost deschis muzeul mănăstirii dedicat ctitorului său, Pamfil Şeicaru, iar în 1996 a fost finalizată construcţia clopotniţei.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente