FOTO: Elevii de la Liceul Teologic Târgu Jiu l-au omagiat pe Constantin Brâncuși

În așteptarea zilei de 19 februarie, data la care se împlinesc 146 de ani de la nașterea marelui sculptor Constantin Brâncuși, elevii de ciclu primar de la Liceul Teologic Târgu Jiu au confecționat o serie de machete, planșe, desene, precum și sculpturi în miniatură după modelul Coloanei Infinitului sau Porții Sărutului.

Atelierele, însoțite de o sesiune de informare despre viaţa şi opera lui Constantin Brâncuşi au avut loc în perioada 17-18 februarie 2022.

„Operele marelui sculptor născut la Hobița, în apropiere de urbea noastră, sunt un îndemn pentru noi toți de a realiza lucruri mărețe. Felicităm cadrele didactice și elevii implicaţi în proiect și mulțumim Direcției pentru Cultură Gorj, reprezentată de doamna Alina Chiricescu, pentru frumoasa colaborare!”, a subliniat Pr. Prof. Ștefan Cristi Vătafu, Directorul Liceului Teologic.

Evenimentele, derulate sub egida „Ziua Brâncuși”, au fost organizate de Liceul Teologic „Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu, în parteneriat cu Direcția pentru Cultură Gorj.


Sursă foto: Facebook / Liceul Teologic Târgu Jiu

Comentarii Facebook


Știri recente