FOTO | Elevi gălățeni la muzeul, fabrica de lumânări și tipografia Arhiepiscopiei Dunării de Jos

Un grup de 50 elevi de la Şcoala Gimnazială nr. 26 din Galaţi au vizitat muzeul, fabrica de lumânări și tipografia Arhiepiscopiei Dunării de Jos în cadrul programului „Şcoala altfel”, desfăşurat în această săptămână în şcolile din România.

La Tipografia eparhială „Candela Cuvântului”, elevii au asistat la întregul proces tehnologic – prepress, tipar și finisare a unei cărţi, informează Eparhia Dunării de Jos.

De asemenea, la Fabrica de lumânări „Sf. M. Fotini”, tinerii au putut vedea spaţiul de lucru, echipamentele de baza, tipurile de matriţe utilizate în activitatea de confecţionare a lumânărilor şi etapele procesului tehnologic de realizare al acestor obiecte de cult.

Elevi la Fabrica de lumânări din Galați. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos

Din incinta Centrului eparhial vizitatorii au mers la Catedrala Arhiepiscopală, apoi la biblioteca eparhială „Arhiepiscop Antim Nica”.

Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos i-a primit pe elevi în sediul administrativ, unde le-a vorbit despre importanța participării lor la activităţile şi programele desfăşurate de biserică, evidenţiind totodată faptul că dialogul şi socializarea de la persoană la persoană, fără intermediul calculatorului sau al virtualului sunt benefice în dezvoltarea armonioasă dintre trup şi suflet.

IPS Casian le vorbește elevilor gălățeni. ©Arhiepiscopia Dunării de Jos

La plecare, toţi şcolarii vizitatori au primit de la ierarh revista eparhială „Călăuză Ortodoxă”, iconițe şi alte daruri.

Foto credit: Arhiepiscopia Dunării de Jos

Comentarii Facebook


Știri recente