FOTO: Biserica celei mai noi mănăstiri din Vaslui a fost sfințită

Biserica Mănăstirii „Alexandru Vlahuță” din Vaslui a fost sfințită duminică, 05 septembrie 2021, la douăzeci de ani de la înființare. Slujba a fost oficiată de Mitropolitul Teofan al Moldovei și Bucovinei împreună cu Episcopii Ignatie al Hușilor și Gurie al Devei și Hunedoarei.

Târnosirea a fost succedată oficierea Sfintei Liturghii în altarul exterior al mănăstirii. Curtea mănăstirii s-a dovedit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși. A fost amenajat și un ecran de mari dimensiuni pe care a putut fi urmărită întreaga slujbă.

Mitropolitul Teofan a vorbit la predică despre iertare: „Sfânta Evanghelie ne arată că oamenii se împart în două cete și, în viața noastră, aparținem uneia sau alteia. Ni se prezintă doi oameni, unul care iartă și unul care, deși este iertat, nu iartă. Biserica ne cheamă să alegem căreia din cete aparținem”, a spus părintele mitropolit.

Spre finalul Sfintei Liturghii a avut loc hirotesia în arhimandrit a starețului mănăstirii, Zaharia Curteanu, care este și exarhul mănăstirilor din Episcopia Hușilor.

La final, a luat cuvântul Episcopul Hușilor, care, pe lângă mulțumirile cuvenite, a adresat tuturor îndemnul de a imortaliza chipul lui Hristos în inimile și sufletele proprii. „Noi astăzi am trăit o minune: minunea de a fi în cer! Prin Liturghie, prin rugăciune, dacă ne-am străduit, după putințele noastre, am fost în ceruri. Noi așa ne rugăm în Liturghie: Sus avem inimile. Să fim desprinși de tot ceea ce ține de lumesc, de griji, și să căutăm Împărăția lui Dumnezeu”, a îndemnat PS Ignatie.

Episcopul Hușilor a acordat mai multe distincții celor care s-au implicat în ctitorirea așezământului monahal. El a mulțumit în mod special autorităților pentru realizarea unui drum de acces modern în beneficiul celor care doresc să ajungă la mănăstire.

Foto credit: Episcopia Hușilor

Comentarii Facebook


Știri recente