FOTO: Arhiepiscopul Ciprian a liturghisit la hramul Schitului Săseni

Arhiepiscopul Ciprian al Buzăului și Vrancei a slujit vineri în altarul de vară al Schitului Săseni, cu prilejul cinstirii ocrotitorului spiritual al așezământului: Sf. Proroc Ilie.

În cuvântul rostit la Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Ciprian a vorbit despre viața, minunile și virtuțile Sfântului Ilie, îndemnându-i pe credincioși să urmeze exemplul de credință și curaj al marelui prooroc.

La final, ierarhul a oficiat o slujbă de pomenire pentru ctitorii, binefăcătorii și slujitorii schitului, trecuți la cele veșnice. Corul Psaltic Misionar „Sfântul Roman Melodul” a oferit răspunsurile la strană, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Schitul Săseni

Schitul Săseni se află la 13 kilometri de municipiul Buzău, pe teritoriul comunei Vernești.

În jurul anului 1700, căpitanul de dorobanți Dragomir Băncescu și soția sa, Stana, au ctitorit, pe locul actualului așezământ monahal, Schitul Apșoara, cu Biserica „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon”. Această biserică avea să fie mutată mai târziu în apropierea satului Ciobănoaia, devenind lăcaș de cult al Schitului Ciobănoaia.

În 1996, Arhiepiscopul Epifanie Norocel a înființat acolo Schitul Săseni, de călugări, cu statutul de metoc al Arhiepiscopiei, unde se află și gospodăria anexă eparhială. Tot atunci, a fost construită biserica având hramurile „Sfântul Ilie” și „Sfântul Pantelimon”.

Din anul 2007, metocul de la Săseni a devenit schit de călugărițe.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului și Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente