FOTO: Adormirea Maicii Domnului serbată la Ghetsimani

Sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului a fost celebrată miercuri la Ghetsimani, la Biserica unde se află mormântul Maicii Domnului, în prezența a numeroși pelerini din toată lumea, printre care și mulți români.

Programul festiv a început din data de 25 august când a avut loc o procesiune cu icoana „Adormirii Maicii Domnului” de la Metocul Ghetsimani către mormântul Fecioarei Maria. Procesiunea a fost condusă de Înaltpreasfințitul Părinte Dorothei Arhiepiscop de Avilon și starețul Ghetsimanilor, informează Patriarhia Ierusalimului.

Procesiune cu icoana Adormirii Maicii Domnului. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului

Marți, în ajunul sărbătorii, a avut loc un alt pelerinaj de la Reședința Patriarhală a Ierusalimului până la mormântul Maicii Domnului din grădina Ghetsimani. Procesiunea fost prezidată de Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului.

Pelerinajul către Biserica Mormântului Maicii Domnului condus de Patriarhul Ierusalimului. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului

În continuare, Patriarhul Teofil a oficiat slujba Prohodului Maicii Domnului.

La eveniment a participat reprezentantul Patriarhiei Române la Ierusalim, Arhim. Teofil Anăstăsoaie.

În 28 august Sfânta Liturghie a fost oficiată la mormântul Fecioarei Maria de Patriarhul Ierusalimului împreună cu numeroși ierarhi.

Sfânta Liturghie oficiată de Adormirea Maicii Domnului. Foto credit: Patriarhia Ierusalimului

Adormirea Maicii Domnului este serbată în Patriarhia Ierusalimului în data de 28 august, conform calendarului iulian nerevizuit.

Mormântul Maicii Domnului este situat în partea de nord a Grădinii Ghetsimani, în valea pârâului Kidron, la poalele Muntelui Măslinilor.

În spatele mormântului se află Icoana făcătoare de minuni a „Maicii Domnului Ierusalimiteanca”.

Foto credit: Patriarhia Ierusalimului

Comentarii Facebook


Știri recente