Fostul stareț al Topolniței, comemorat la doi ani de la plecarea la Domnul

Arhimandritul Pavel Nicolăescu, fostul stareț al Mănăstirii Topolnița, a fost comemorat miercuri, cu ocazia împlinirii a doi ani de la plecarea sa la cele veșnice, informează Episcopia Severinului și Strehaiei.

Episcopii Lucian al Caransebeșului și Nicodim al Severinului și Strehaiei au slujit la Mănăstirea Topolnița cu acest prilej.

După Sfânta Liturghie, ierarhii au oficiat o slujbă de pomenire la altarul exterior al mănăstirii, apoi au mers împreună cu preoții și credincioșii la mormântul părintelui Pavel unde au înălțat din nou rugăciuni pentru sufletul său.

©Episcopia Severinului și Strehaiei

Arhimandritul Pavel Nicolăescu a fost fratele mai mic al PS Nicodim. S-a născut în data de 22 august 1964 și a fost încă din anii adolescenței apropiat de Mănăstirea Topolnița. Școala gimnazială a absolvit-o în satul Godeanu, urmând cursurile liceale la Drobeta-Turnu-Severin.

În anul 1987 a decis să meargă la mănăstire alături de fratele său, părintele Nicodim (azi Episcopul Severinului și Strehaiei). A fost închinoviat cu numele de Pavel, naș de călugărie fiindu-i părintele Vichentie Popescu. În 1992, părintele Pavel a fost ales stareț și a condus Mănăstirea Topolnița vreme de aproape 30 de ani până la plecarea sa la cele veșnice.

„Sunt tare bucuros că am venit şi m-am călugărit aici, căci mănăstirea aceasta mi-a fost tare dragă încă din copilărie. Deşi am fost şi în alte părţi, chiar şi în Muntele Athos, n-am simţit nicio lipsă în a trăi duhovniceşte aici, în liniştea pe care, mulţumim lui Dumnezeu, o posedă mănăstirea noastră”, spunea Arhim. Pavel Nicolăescu.

Mănăstirea Topolnița. ©Episcopia Severinului și Strehaiei

Părintele arhimandrit Pavel Nicolăescu a plecat la Domnul în seara zilei de 22 septembrie 2019.

Foto credit: Episcopia Severinului și Strehaiei

Comentarii Facebook


Știri recente