Fosta școală din satul Moniom a devenit „Școala Sufletului” pentru 40 de copii

Fosta școală a satului Moniom a devenit printr-un proiect de modernizare „Școala Sufletului” pentru aproximativ 40 de copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 13 ani, informează Episcopia Caransebeşului.

Centrul de tineret „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Moniom oferă de câteva ori pe săptămână pentru elevii mai multor școli reșițene, cu care centrul are încheiate în prealabil parteneriate, o serie de ateliere educaționale, catehetice și cultural-artistice.

Școala Sufletului este un concept educațional inovativ care abordează cateheza tradițională prin metode și abordări moderne, pe placul copiilor”.

„Activitățile catehetice de la centru se prelungesc mereu în biserica satului, copiii fiind o prezență activă la Sfânta Liturghie, dar și la celelalte slujbe”, a spus Părintele Mihai Ciucur, coordonatorul centrului.

Printre evenimentele găzduite de Centrul de la Moniom s-a numărat programul socio-educațional Tabăra din Inima Satului care a reunit în august când a fost desfăşurat aproximativ 50 de copii.

Foto credit: Episcopia Caransebeşului

Comentarii Facebook


Știri recente

Eroii români comemorați la cimitirul din Mons, Belgia

De sărbătoarea „Înălțării Domnului”, 28 mai 20202, au fost oficiate slujbe de pomenire a eroilor neamului românesc în toate catedralele, bisericile, mănăstirile, cimitirele şi monumentele închinate acestora din ţară şi străinătate. O ceremonie religioasă și…