Prima parohie din Episcopia Italiei închinată Sf. Iacob Putneanul | Duminica aceasta a fost oficiată prima Liturghie

Iacob Putneanul - Italia

Duminica aceasta a fost oficiată prima Sfântă Liturghie în cadrul parohiei ortodoxe Sf. Ierarh Iacob Putneanul, Mitropolitul Moldovei, din oraşele Fossano – Mondovì, informează site-ul oficial al Eparhiei Ortodoxe Române a Italiei.

Parohia din Fossano – Mondovì este prima şi singura din Eparhie care are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Iacob Putneanul.


Vezi când a fost hotărâtă canonizarea Mitropolitului Iacob Putneanul aici.


Emoţia participării la prima Sfântă Liturghie în cea mai nouă parohie ortodoxă românească înfiinţată pe teritoriul Italiei a adus împreună un număr destul de mare de suflete care, sub semnul dragostei faţă de Hristos, neam, ţară şi tradiţie, au înălţat sunete de dumnezeiască-glăsuire prin rugăciunea rostită sau cântată, a precizat părintele paroh Nicolae Puşcaşu.

Cu acest prilej, în mijlocul comunităţii a fost prezent Pr. Protopop Cătălin Zaharie.

Preacucernicia sa a adresat celor prezenţi un cuvânt în care a încurajat pe credincioşi să  îi fie alături parohului lor în tot ceea ce înseamnă activitate pastorală, misionară, socială şi filantropică a noii parohii înființate.

Parohia a fost înfiinţată în 8 iunie 2017 cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei.

Comentarii Facebook


Știri recente