Forum european ortodox-catolic la Minsk, Belarus

Zilele acestea orașul Minsk, capitala Republicii Belarus, este gazda celui de-al IV-lea Forum european catolic-ortodox. Tema acestei întâlniri este „Religia și diversitatea culturală. Provocări pentru Bisericile creștine în Europa”. Participă reprezentanți ai conferințelor episcopale catolice și reprezentanți ai Patriarhiilor și Bisericilor autocefale ortodoxe din Europa. Reprezentantul Patriarhiei Române la eveniment este Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul-ortodox român al Italiei.

„Discuțiile sunt animate, iar contribuțiile episcopilor participanți sunt de mare clasă atât teologică, cât și academică. Ca reprezentant al Patriarhiei Române am fost însărcinat de către comitetul organizator să mă adresez acestui forum pe tema Entitatea Bisericii și misiunea ei. Perspectiva ortodoxă asupra a ceea ce înseamnă să avem identitate creștină, să trăim și să mărturisim în contextul în care trăim”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Siluan.

Întâlnirile comune între episcopii catolici și ortodocși au o mare contribuție la menținerea păcii și cooperării inter-confesionale în Europa. Primul eveniment de acest gen a avut loc în 2008, la Trento, Italia, și a fost dedicat problemelor de familie.

Comentarii Facebook


Știri recente