Formarea religios-morală a tinerilor, în dezbatere la Berzovia, jud.Caraş-Severin

Tinerii din zona Berzoviei şi a Bocşei s-au întâlnit luni, 14 noiembrie 2016, cu reprezentanţi şi voluntari ai ATOR Banatul de Munte la Liceul Tehnologic din Berzovia. Tema întrunirii a fost dedicată subiectului: Formarea religios-morală a tinerilor,  notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Întâlnirea a fost deschisă de un scurt moment de rugăciune în care părintele Mihai Ciucur, inspector eparhial în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeşului, a mulţumit lui Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, rugându-L să trimită binecuvântări şi de acum înainte asupra tinerilor prezenţi.

În cele ce au urmat, tinerii au luat parte la prezentarea Asociaţiei Tinerilor Ortodocşi Români din Banatul de Munte. În mijlocul lor s-au aflat câţiva dintre membrii ATOR, care le-au vorbit despre ce înseamnă să fii membru al acestei organizaţii, ce beneficii îţi aduce, dar şi cum te dezvoltă implicarea în acest proiect de mare importanţă la nivel judeţean. După aceea, tinerii au avut ocazia de a privi în ansamblu proiectele, acţiunile şi activităţile derulate de ATOR până în prezent, acestea fiind transpuse într-un videoclip pe care aceştia l-au vizionat.

Activitatea a continuat cu completarea unui chestionar prin intermediul căruia tinerii au avut oportunitatea de a-şi expune punctul de vedere cu privire la anumite probleme şi chestiuni specifice vârstei. Printre temele atinse în chestionar se află modelul de tânăr creştin în societatea contemporană, necesităţile tinerilor şi răspunsurile Bisericii, importanţa mărturisirii credinţei, dar şi beneficiile organizării tinerilor creştini în asociaţii sau grupuri.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, tinerii au purtat discuţii libere pe teme actuale şi de interes: Fecioria – o virtute demodată?, Rolul mass-media în dezvoltarea religios-morală a tinerilor, Rolul familiei în dezvoltarea religios-morală a tinerilor, Rolul şcolii in dezvoltarea religios-morală a tinerilor. Astfel, toate grupurile de tineri au reuşit să-şi exprime opiniile cu privire la fiecare dintre teme. Discuţiile au fost coordonate de către facilitatori din rândul voluntarilor ATOR prezenţi la eveniment. La sfârşit, aceştia au enunţat ideile principale pe care s-au structurat dezbaterile.

Consider că activităţile de acest gen sunt potrivite şi chiar recomandate pentru tinerii din ziua de azi, deoarece acestea îi apropie de Biserică, îi fac să înţeleagă că vocea lor contează, le arată diferenţa dintre o societate cu Dumnezeu şi una fără Dumnezeu, a spus George Lăpădat, unul dintre voluntarii ATOR prezenţi la eveniment.

Întâlnirea de la Berzovia, alături de toate celelalte acţiuni care au avut loc în Episcopia Cransebeșului, este organizată în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin-ortodox în Patriarhia Română.

Comentarii Facebook


Știri recente

Pr. Ionuț Tutea: A fi alături de vârstnici nu este doar o obligație, ci un mod de a ne desăvârși existența în comunitate

Părintele Ionuț Tutea, consilier eparhial la Sectorul Social-Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a fost sâmbătă invitatul online al Asociației Femeilor Ortodoxe din Mitropolia celor două Americi (AROLA). Coordonatorul activității filantropice din eparhia Bucureștilor a…