Focșani | Eveniment cultural în Parohia Sfântul Ștefan – Sud

Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, a participat marți, 14 martie 2017, la un eveniment cultural dedicat preoteselor din județul Vrancea. Manifestarea a avut loc la Biserica Parohiei Sfântul Ștefan –Sud din Focșani.

În debutul manifestării intitulate Bucuria de a sluji a fost oficiată slujba Paraclisului Maicii Domnului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Grupul psaltic misionar Sfântul Roman Melodul.

Evenimentul a continuat cu prezentarea cărții Bucuria de a sluji, scrisă de Juliana Schmemann, soția regretatului părinte Alexander Schmemann, profesor, teolog și decan al Seminarului Sfântul Vladimir din New York, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Părintele protoiereu Oscar Frunză a făcut o scurtă descriere a lucrării, care evidențiază rolul femeii în Biserică, în general, și al preotesei, în special, precum și greutățile legate de slujirea preotului și a preotesei în parohie. În continuare, a avut loc concertul de muzică religioasă susținut de Grupul Vocal Cantus din Focșani, dirijat de Ionuț Drilia.

În cuvântul rostit, Înaltpreasfinția Sa i-a felicitat pe toți părinții protoierei care s-au implicat în organizarea evenimentului. De asemenea, ierarhul le-a îndemnat pe doamnele preotese să-i sprijine pe preoți în misiunea lor și să fie modele de soții, mame și gospodine pentru celelalte femei din comunitate.

La final evenimentului, preotesele au primit flori și câte un exemplar al cărții Bucuria de a sluji.

 

Comentarii Facebook


Știri recente