Focşani | Centrul de zi al Asociaţiei „Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor” sfinţit de IPS Ciprian

Centrul de zi al Asociației Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor din Focşani a fost inaugurat marţi. Cu acest prilej, IPS Ciprian a sfințit noul sediu al asociației. 

La eveniment au participat reprezentanți ai autorităților de stat centrale și locale, consilieri eparhiali, inițiatorii proiectului, voluntari și sponsori, informează Biroul de presă al Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei.

Asociaţia Sfântul Stelian, ocrotitorul copiilor a fost înființată în mai 2011, la inițiativa părintelui Eduard-Daniel Bran – protoiereu al Protopopiatului Focșani I, ajutat de un grup de oameni generoși. Începând cu această dată, în baza unui parteneriat încheiat cu Parohia Pogorârea Sfântului Duh din Focşani, s-au desfăşurat numeroase activităţi sociale, educaţionale, nonformale şi informale, atât în paraclisul închinat Sfântului Stelian din cadrul parohiei, cât și în afara acestuia.

Grupul ţintă, format din copii şi persoane nevoiașe din cartierul Sud şi împrejurimi, a beneficiat de consultaţii, tratamente de specialitate, tabere, excursii tematice și meditaţii.

Noua clădire a asociației a fost oferită de Primăria Focșani, în anul 2013, prin implicarea doamnei deputat Rodica Boboc. Edificiul a fost renovat și reamenajat între anii 2014-2017.

Locaţia este împărțită pe două niveluri: parter şi demisol. La parter, se află cabinetele medicale individuale, în care vor fi acordate servicii de asistenţă medicală şi socială. Demisolul cuprinde două încăperi generoase, în care se vor derula activităţi de educaţie nonformală şi dezvoltare personală, meditaţii, ateliere de creaţie (hand-made şi artă plastică).

Foto Credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente