Flori pentru Îngerul copiilor

A salvat viețile a mii de copii, și-a petrecut întreaga viață în sala de operație, acolo unde nu de puține ori a riscat și acolo unde, mâinile sale au încercat metode noi în medicină. Alexandru Pesamosca! Un geniu al chirurgiei infantile! Astăzi, 10 septembrie 2014, la 3 ani de la moartea maestrului, toți cei care l-au cunoscut și l-au prețuit i-au adus un omagiu la Spitalul „Marie Curie”din Capitală, acolo unde și-a petrecut mai bine de jumătate de secol. În fața unității a fost dezvelit bustul renumitului medic și a fost oficiat un parastas. Slujba a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.

„Cea mai mare parte a activității sale s-a desfășurat în timpul regimului comunist și încă din perioada aceea el a fost un medic mărturisitor, afirmând întotdeauna că el nu este decât un instrument prin care Dumnezeu lucrează, vindecă și îndreaptă suferințele copiilor. Filantropia sa este proverbială”, a declarat pentru TRINITAS TV Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul.

Cunoscut drept „Îngerul copiilor”, Alexandru Pesamosca a făcut peste 45.000 de operații, salvând de la infirmitate sau de la moarte mii de copii, inclusiv pe cei considerați fără speranță și inoperabili. Un înger a fost și pentru David care, la doar 7 luni, a fost diagnosticat cu tumoră și căruia medicii nu i-au dat nici o șansă. Astăzi are 8 ani și a venit cu bunicul și frățiorul lui să-i aducă o floare.

Flori sunt depuse zilnic și la mormântul maestrului din curtea Bisericii Spitalului „Marie Curie”, locaș de cult al cărui ctitor este.

Medicul Alexandru Pesamosca a trecut la cele veșnice pe 1 septembrie 2011.

Comentarii Facebook


Știri recente