Flashmob: Un mod inedit de a transmite bucuria colindelor într-un mall din Râmnicu Vâlcea

Un videoclip cu un grup de colindători într-un mall din Râmnicu Vâlcea a devenit viral pe Facebook după ce în doar câteva ore de la postare a fost vizionat de peste 370.000 de internauți.

În imagini se poate vedea cum un preot însoțit de numeroși tineri interpretează vocal și instrumental colinde tradiționale românești.

Protagonistul clipului viral este Pr. Dumitru Scurtu, slujitor la Paraclisul Arhiepiscopal „Buna Vestire” din Râmnicu Vâlcea.

„Experiența de la catedră cât și experiența tuturor activităților cu tinerii m-au făcut să cred că trebuie să facem un pas mai mare către societate și să ne asumăm aparițiile în spațiile publice cu toate implicările lor”, a declarat preotul dirijor pentru Agenția de știri Basilica.

Împreună cu elevii săi obișnuiește să meargă an de an la bătrânii și copiii din cămine pentru a le „bucura sufletele”.

„Asa au luat naștere și acțiunile de tip flashmob pe care le-am demarat încă de acum patru ani în mai multe centre comerciale, piețe, pasaje și alte locații. Anul acesta am ales să concertăm Ad – Hoc în noul Mall de la Râmnicu Vâlcea”.

„Prezența fizică și sonoră a preotului în societate, chiar și într-un Mall emană doar dorința de a alina și sufletele confiscate în această perioadă de marea febră a cumpărăturilor”, a declarat preotul cu acest prilej.

Pr. Dumitru Scurtu este profesor de Muzică și dirijor al corului seminarial din Vâlcea, al coralei de copii „Brevis” a Arhiepiscopiei Râmnicului și al Formației Vocal-Instrumentale de Muzică Veche a Arhiepiscopiei Râmnicului.

Foto credit: Pr. Dumitru Scurtu

Comentarii Facebook


Știri recente