Fiul lui Dumnezeu s-a întrupat pentru a ne vindeca de păcat, de boală și de moarte, a spus PS Sofronie

Duminica aceasta Preasfințitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat Sfânta Liturghie în Biserica Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil din Parohia Margine, Protopopiatul Marghita, informează site-ul oficial al Eparhiei.

La slujba din 7 mai 2017, ierarhul a subliniat faptul că Fiul lui Dumnezeu s-a întrupat pentru a ne vindeca pe noi oamenii de păcat, de boală și de moarte.

În Duminica a patra după Sfintele Paști, ni se aduce aminte atât în pericopa evanghelică, cât și în Apostolul zilei, de puterea vindecătoare a Fiului lui Dumnezeu întrupat, Domnul nostru Iisus Hristos, a precizat Preasfinția Sa.

Între păcat, boală și moarte este o strânsă legătură, a explicat PS Sofronie, că paraliticul vindecat de Mântuitorul Hristos este avertizat: «de acum să nu mai păcătuiești, ca să nu ți se întâmple ceva mai rău».

Ierarhul a spus că apa de la scăldătoarea Vitezda este o prefigurare a Tainei Botezului, ce aduce vindecare de păcatul strămoșesc nu doar primului care se botează, ci tuturor, prin lucrarea harului dumnezeiesc.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Călin Gheorghe Cotrău, Protoiereul Protopopiatului Marghita și Pr. Vasile Nicolae Vesa, Parohul comunității și secretar al Protopopiatului.

După Sfânta Liturghie, PS Sofronie a binecuvântat noua casă parohială ce a fost construită și amenajată recent.


Satul Margine se află pe malul stâng al râului Barcău, în partea nord-estică a județului Bihor, făcând parte din comuna Abram. Este atestat documentar în anul 1406 sub titulatura possessio walachalis Zeltarlow, iar în anul 1451 este amintit ca un important punct vamal.

În a doua jumătate a secolului al XVII-lea, credincioșii din Margine și-au ridicat o biserică de lemn, cu hramul Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil, existentă și azi în vechea vatră a satului, fiind declarată monument istoric.

Biserica de zid din localitate a fost construită între anii 1952-1955, fiind târnosită în 27 decembrie 1955 de Episcopul Valerian Zaharia al Oradiei.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Săptămâna în imagini: 17 – 23 februarie

Fotografii cu momente din viața spirituală ortodoxă surprinse prin lentilele fotografilor profesioniști sau amatori în perioada 17 -23 februarie 2020. Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica Ai fotografii pentru Săptămâna în imagini? Dacă aveți fotografii care surprind…