Fișă de credință despre Sfinții Împărați, în școlile sibiene

Mai multe școli din județul Sibiu au elaborat un proiect educativ despre viața și activitatea Sfinților Împărați Constantin și Elena, informează „Ziarul Lumina”. Scopul proiectului a fost realizarea unei „Fișe de Credință”, dedicată celor doi mari sfinți ai Bisericii. Prezentarea proiectului a avut loc la Școala „Nicolae Iorga” din Sibiu, urmând ca mai multe școli din județ să primească materialul și să-l folosească în scop pedagogic.

Proiectul educațional „Viața Sfinților Împărați Constantin și Elena în idei de acatist” a început în anul școlar trecut și a implicat 12 școli gimnaziale din județul Sibiu. Proiectul se desfășoară prin Inspectoratul Școlar Județean, cu sprijinul centrului eparhial și al unor parohii sibiene.

Elevii de clasele V-VIII au elaborat referate despre viața și activitatea celor doi mari sfinți omagiați anul acesta în Patriarhia Română, iar cele mai bune texte au fost selectate și incluse în fișa de lectură amintită.

„Proiectul nostru se află acum la ultima etapă și mulțumim elevilor și profesorilor de religie implicați în această activitate. Vom sprijini difuzarea „Foii de Credință” în toate școlile implicate în proiect, dar și la alte instituții de învățământ din județ. Recomandăm profesorilor de religie să afișeze această foaie la panoul orelor susținute în școli”, ne-a spus inspectorul de religie al județului Sibiu, prof. Măriuca Neagu.

Prezentarea „Fișei de Credință”

Referatele elaborate în cadrul proiectului au fost analizate de un grup de elevi de la Școala nr. 1 din Sibiu, coordonați de profesoara de religie Ioana Monea, iar cele mai bune texte au fost incluse în fișa de lectură.

Elevii de la școala amintită au venit la colegii de la Școala Generală „Nicolae Iorga”, vineri, 12 decembrie, pentru a le prezenta fișa de lectură ce va fi prezentată la panourile de la orele de religie.

Elevii au avut posibilitatea să afle mai multe despre cei doi Sfinți Împărați, au adresat întrebări și au cântat colinde.

„Compunerile despre Sfântul Împărat Constantin cel Mare au fost citite pe grupe, după care le-am dat note. Din cele mai bune compuneri am luat ideile principale și le-am folosit în „Fișa de Credință”. Am reținut din viața Sfinților Împărați că au dat libertate creștinismului și că au descoperit Crucea Mântuitorului Iisus Hristos”, a spus unul dintre elevii implicați în proiect.

La realizarea referatelor, elevii au primit din partea profesorilor surse și materiale informative, atât din mediul virtual cât și din lucrări de specialitate și cărți bisericești.

Comentarii Facebook


Știri recente