Joi, 12 iunie, la Centrul eparhial din Timișoara, în prezența Preasfințitului Părinte Paisie Lugojeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Timișoarei, s-a desfășurat faza finală a concursului județean de creație religioasă intitulat „Sfântul Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș”, ajuns la ediția a III-a, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.
Tema concursului din acest an a fost „Cultură și credință – Spovedania” și stă în strânsă legătură cu proclamarea anului 2014 de către Sfântul Sinod ca Anul omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni. Evenimentul a întrunit 50 de elevi de la mai multe școli și licee din județul Timiș, finaliștii etapelor zonale la cele cinci secțiuni, memorare și recitare de poezie religioasă; interpretare de pricesne; scriere și prezentare de eseu religios; realizare de desen religios. Aceștia au fost însoțiți de profesorii și părinții lor, precum și de preoții de la parohie. Juriul a fost alcătuit din preoți, profesori de religie și reprezentanți ai Centrului eparhial din Timișoara, care au ținut cont în evaluare de originalitatea și creativitatea participanților. Organizatorii concursului au fost: Arhiepiscopia Timișoarei – prin proiectul „Creație și înnoire prin Tradiție”, Inspectoratul Școlar Județean Timiș, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Comloșu Mare și Școala Gimnazială din Comloșu Mare. Ediția din acest an a fost cofinanțată de Consiliul Județean Timiș și Primăria Municipiului Timișoara.
„Am observat interesul deosebit pe care copiii l-au manifestat față de toate secțiunile concursului, considerăm că a fost o reușită și nădăjduim ca la următoarea ediție, ce va avea loc în toamnă, prezența copiilor să fie la fel de mare și interesul cadrelor didactice pe măsură”, a precizat pr. Sorin Lungoci, consilier la Sectorul Învățământ și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei Timișoarei. Direct implicați în desfășurarea evenimentului au fost preoții și profesorii de religie din cuprinsul eparhiei, inițiatorul concursului fiind pr. Cristian Tomescu de la Parohia Comloșu Mare, din Protopopiatul Sânnicolau Mare.