Final în taberele catehetice de la Mănăstirea Strâmba

La Mănăstirea Strâmba, județul Sălaj, s-a desfășurat ultima tabără de catehizare din acest an pentru elevii sălăjeni premiați la concursuri și la olimpiada de religie, informează „Ziarul Lumina”.

Starețul Mănăstirii Strâmba, arhimandritul Grighentie Oțelea, i-a întâmpinat pe tineri în tabără, ca de fiecare dată, cu multă dragoste, iar prin deosebitul său tact pastoral și pedagogic a reușit să insufle copiilor anumite conduite creștinești: ascultare, respect, dragoste de Dumnezeu și față de semeni. Elevii au fost însoțiți de cadre didactice, între care Ioan Ciocmărean și Lucreția Sbînca. Marea bucurie a fost reîntâlnirea cu grupul de copii de la Curtici, județul Arad, însoțiți de învățătoarea Alina Lulușan. În această perioadă au fost prezenți în tabără și un grup de copii de la Casele de tip familial din Fizeș și Hereclean însoțiți de Aurica Boia.

Părintele Acachie, alături de profesorii însoțitori, s-au ocupat de buna desfășurare a activităților, pe care au încercat să le pregătească în așa fel încât să fie cât mai atractive pentru copii. Tabăra a început printr-un joc, „Îngerașul”, în care fiecărui copil i-a revenit sarcina de a avea în grijă, pe tot parcursul săptămânii, de o persoană. La acest joc s-au alăturat și profesorii, alături de pr. Acachie.

A urmat o serie de cateheze ținute de profesori și de pr. Acachie, iar într-una din zile pr. prof. Mateiu Călin s-a aflat în mijlocul copiilor. Activitatea s-a încheiat printr-un joc captivant și atractiv pentru copii. O altă activitate de catehizare apreciată de copii a fost cea susținută de starețul Grighentie Oțelea.

Activități ecologice și drumeții

Activitățile din tabără au fost diverse, iar între acestea au fost și activități ecologice. Starețul Mănăstirii Strâmba i-a îndemnat pe copii să planteze fiecare câte o floare, pentru o persoană dragă lor, de care să aibă grijă pe tot parcursul săptămânii, activitate la care a participat și el, alături de pr. Acachie și de profesori. Copiii au avut parte și de drumeții, astfel că într-una din zilele taberei s-au bucurat de o excursie la Satu Mare unde au vizitat Muzeul Județean, precum și alte obiective. A urmat o altă drumeție, la Fântâna Tâlharului, unde copiii au aflat legenda acelui loc frumos. Toate aceste activități au fost împletite cu rugăciunea. În fiecare zi copiii au participat la sfintele slujbe, la Utrenie, Acatiste, Sfânta Liturghie, Vecernie, iar încoronarea acestor activități s-a făcut cu spovedirea și împărtășirea. De asemenea, copiii au participat la taina Sfântului Maslului. Starețul a înmânat, la final, diplome tuturor copiilor prezenți în tabără, precum și profesorilor însoțitori. Toți copiii din tabără au fost ca o familie, au simțit că aparțin aceluiași grup, s-au legat prietenii, au învățat să se ajute unii pe alții și să nu facă diferențe între ei și, ceea ce este mai important, să fie mulțumitori lui Dumnezeu pentru toate câte le-a dat. A fost o săptămână minunată pentru copii și pentru dascăli, acest lucru fiind datorat gazdei, arhimandritului Grighentie Oțelea, întregii obști, precum și tuturor celor care s-au implicat, astfel încât șederea copiilor să fie cât mai plăcută.

Comentarii Facebook


Știri recente