Final de an școlar la Seminarul Teologic din Buzău

La Paraclisul arhiepiscopal Sfinții Împărați Constantin și Elena din Buzău a avut loc, joi, 23 iunie 2016, ceremonia de încheiere a anului școlar pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox Chesarie Episcopul. Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum, oficiată de Pr. Prof. Dr. Gheorghe Sava-Popa, directorul școlii, și de alți părinți profesori, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

Ierarhul le-a reamintit seminariștilor să nu uite de misiunea la care au fost chemați și să aibă un comportament demn de statutul oferit de şcoala teologică fiecărui tânăr care-i calcă pragul.

Sunt plăcut impresionat să aud că v-ați acomodat la disciplina Seminarului Teologic din Buzău; aceasta este o veste bună pentru mine, întrucât cel care se hotărăște să urmeze cursurile unei astfel de școli trebuie să conștientizeze direcția spre care se îndreaptă în viață. Avem profesori de calitate, devotați slujirii pedagogice, care se străduiesc să vă împărtășească ceea ce au acumulat ei mai bun de-a lungul timpului, atât învățătură, cât și experiență de viață. Datoria voastră, ca elevi seminariști, este aceea de a vă însuși cât mai multe cunoștințe generale și teologice, dar mai ales să vă deschideți sufletele, inimile și mintea spre primirea învățăturilor sănătoase, în plan spiritual-duhovnicesc, nu numai din perspectiva slujirii preoțești, ci și a credinciosului mirean, care trebuie să fie, oriunde s-ar afla, un om de calitate, cu devotament față de Biserică și cu dorința de a-l sluji pe semenul său. Îi felicit pe cei ce s-au străduit să obțină rezultate bune la învățătură și sper că profesorii au dat dovadă de exigență pedagogică maximă; spun aceasta, deoarece este important să păstrăm un nivel corespunzător școlii noastre, care ocupă un loc de frunte în rândul seminariilor teologice, a afirmat Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ciprian.

Cei mai silitori elevi au primit din partea diriginților diplome și cărți religioase, pentru rezultatele deosebite obținute la învățătură, dar și la concursurile sau olimpiadele școlare.

Seminarul Teologic Ortodox Chesarie Episcopul împlinește anul acesta 180 de ani de existență, fiind înființat în 1836 de Episcopul Chesarie al Buzăului.

Comentarii Facebook


Știri recente