Final de an şcolar la Seminarul din Capitală

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Nifon Mitropolitul” din Bucureşti au participat joi, 18 iunie, la festivitatea de final a anului şcolar, informează „Ziarul Lumina”. În cadrul acesteia, cei mai buni dintre ei au primit diplome şi premii.

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa cadrelor didactice şi a părinţilor în sala de festivităţi a Colegiului Naţional „Ion Creangă” din Capitală. În mijlocul elevilor seminarişti a fost prezent şi Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, care le-a transmis acestora binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

„Sunt onorat şi bucuros să aduc binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Preafericirea Sa se bucură, ca orice ierarh, şi ca orice părinte spiritual, de împlinirile celor din eparhia pe care o păstoreşte. De aceea, pe lângă un cuvânt de felicitare pe care sunt dator să-l spun profesorilor şi elevilor acestei şcoli teologice, aş vrea să dau câteva sfaturi celor care termină cursurile acum. În primul rând, să menţină vie dorinţa de a rămâne aproape de Biserică şi de a o sluji. Biserica are nevoie de mulţi secerători, iar vremurile sunt grele, poate mai grele ca altă dată. Aş vrea să ştiţi că Biserica îşi pune mari speranţe în dumneavoastră. În al doilea rând, pentru cei care rămân încă în şcoală, trebuie să ştiţi că Biserica are nevoie de tineri care-şi pun sufletul şi viaţa pentru ea”, a spus Preasfinţia Sa.

Festivitatea a fost completată de două momente artistice deosebite în care protagonişti au fost elevii seminarişti. În prima parte, corul seminarului a susţinut un concert de muzică populară din repertoriul românesc şi grecesc. Programul a inclus şi punerea în scenă a piesei de teatru „Hoţul de mărgăritare”, o prelucrare a piesei cu acelaşi nume, semnată de vrednicul de pomenire Mitropolit Bartolomeu Anania. „În fiecare dintre cele 8 clase a obţinut câte un elev, cel mult doi, premiul I, II şi III şi, de asemenea, au fost acordate menţiuni. Suntem conştienţi de faptul că elevii seminarului nostru se bucură foarte mult atunci când obţin premii şi, pe lângă cărţile şi diplomele primite, anul acesta au avut bucuria de a fi înscrişi pe o listă pentru a merge în peninsula Halkidiki din Grecia, acolo unde Frăţia ortodoxă «Cuvioasa Xenia» ne-a invitat să participăm la nişte activităţi cultu­ral-educative”, a declarat pentru TRINITAS TV pr. prof. Ionuţ Bărbulescu, directorul Seminarului Teologic Ortodox din Bucureşti.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…