Final de an școlar la Caransebeș. Seminariștii merituoși au fost premiați

Seminarul Episcop Ioan Popasu din Caransebeș a găzduit joi, 15 iunie 2017, festivitatea de final de an școlar, informează Diac. Pavel Canea, Darius Herea de la Biroul de Presă al Eparhiei.

Ceremonia a avut loc în paraclisul Episcopal Sfinții Împărați Constantin și Elena din curtea instituției de învățământ. În deschiderea evenimentului părintele Rusalin Isac, directorul școlii, a prezentat un raport cu toate activitățile ce au avut loc pe întrega perioadă a anului școlar 2016-2017.

La manifestare au fost prezenți: Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al eparhiei, părinții profesori, părinți ai elevilor, precum și elevi seminariști.

Cei care s-au evidențiat la învățătură și la purtare, părinții diriginți le-au oferit din partea Episcopiei Caransebeșului premii constând în diplome, cărți și o sumă de bani.

La final, Preasfințitul Părinte Lucian i-a felicitat pe toți elevii seminariști pentru efortul depus la formarea lor ca viitori slujitori ai altarelor. De asemenea, ierarhul le-a transmis să pună în aplicare și în vacanță ceea ce au învățat la cursuri, dar și la programul liturgic ce l-au avut în fiecare zi.

Aș vrea să vă îndemn ca în aceste luni de vacanță să nu vă îndepărtați de Sfânta Biserică, de rugăciune și de Sfânta Euharistie, pentru că un creștin autentic în general și în special un elev sau student teolog și noi toți cei care suntem clerici, nu avem vacanță atunci când este vorba de convorbirea minții noastre cu Dumnezeu, adică rugăciunea, a spus ierarhul.

Totodată, Părintele Episcop le-a mulțumit și a felicitat dascălii pentru toată munca. Cu ocazia acestui eveniment, pentru premiul obținut la Olimpiada Națională pentru Seminariile Teologice 2017, elevului Daniel Constantin Cîmpean, ierarhul i-a oferit Diploma de excelență Sfântul Apostol și Evanghelist Luca.


Seminarul Teologic Ortodox Episcop Ioan Popasu din Caransebeş este o școală vocațională de tradiție în Patriarhia Română, care de-a lungul timpului a format caractere, atât culturale, cât și duhovnicești, zeci de generații de tineri care au devenit slujitori ai Bisericii lui Hristos.

Comentarii Facebook


Știri recente