Filialele ASCOR din Mitropolia Olteniei se implică în Luna pentru viață: Traseele Marșurilor pentru viață

ASCOR Craiova și ASCOR Târgu Jiu se implică în Luna pentru viață 2023. Tinerii au organizat activități menite să promovează viața și sprijinul pentru femeile în criză de sarcină. Manifestările continuă și vor culmina cu Marșurile pentru viață de la Craiova și Târgu Jiu.

ASCOR Craiova a desfășurat un atelier de mărțișoare cu tinerii din Parohia Comoșteni, coordonați de Părintele Alin Nicola.

Au fost confecționate peste 200 de mărțișoare, iar fondurile obținute din comercializarea lor au fost folosite pentru a ajuta mai multe familii în dificultate din această comunitate.

Atelier de confecționat mărțișoare organizat de ASCOR Craiova la Parohia Comoșteni în Luna pentru viață 2023. Foto: Mitropolia Olteniei

Tot la Craiova a avut loc acțiunea „Flori pentru mămici”, de Ziua Femeii, când membrii ASCOR Craiova, împreună cu Preotul Misionar Claudiu Pârvu, au oferit flori femeilor de la maternitatea Spitalului Clinic Municipal Filantropia.

Au primit flori atât pacientele, cât și personalul medical. Tinerii au oferit apoi flori și doamnelor și domnișoarelor din centrul orașului.

În 8 martie 2023, ASCOR Craiova a dăruit flori doamnelor de la maternitate. Foto: Mitropolia Olteniei

ASCOR Târgu Jiu a organizat campania „Sprijin pentru centre – sprijin pentru viață”, în colaborare cu asociația Pro Vita pentru Copiii născuți și nenăscuți.

Tinerii au oferit flori, iconițe și cadouri cadrelor medicale de la Spitalul 700, precum și mamelor de la centrul social pentru mame singure din orașul lor.

Organizația a mai desfășurat o campanie online de conștientizare intitulată „Și inima mea bate pentru o nouă viață”. Susținătorii au fost invitați să posteze pe Facebook o fotografie cu mâinile ținute în formă de inimă, în semn de apreciere pentru mamele care susțin viața.

Luna pentru viață 2023 va continua în Mitropolia Olteniei cu următoarele activități:

  • conferințe;
  • donare de sânge;
  • acțiune de împădurire;
  • ateliere de poveste și de creație;
  • crosul pentru viață;
  • Marșul pentru viață de la Craiova și Târgu Jiu, organizat sâmbătă, 25 martie, la fel ca în numeroase alte localități din România și Republica Moldova.

Marșul pentru viață 2023 începe la Craiova la ora 12:30.

Traseu: Biserica Sfânta Treime – Piața Mihai Viteazul – Catedrala Mitropolitană Sfântul Dumitru – Paraclisul Mitropolitan „Madona Dudu”.

Marșul pentru viață 2023 începe la Târgu Jiu la ora 13:00, de la Biserica „Înălțarea Domnului” din zona Paralela 45.


Manifestările desfășurate anual în luna martie, desemnată ca Luna pentru viață, propun conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii.

Seria de evenimente din Luna pentru viață culminează cu Marșul pentru viață, organizat în numeroase localități din România și Republica Moldova în 25 martie, de Buna Vestire, sau în sâmbăta cea mai apropiată de această dată.

Mișcarea Marșul pentru viață propune politici publice care sprijină mama și copilul.

Vezi și:

Sursa foto: Mitropolia Olteniei

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente