Filia „Sf. Ioan Botezătorul” a Parohiei Dobriceni din Episcopia Slatinei şi Romanaţilor a fost târnosită

Preasfinţitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei şi Romanaţilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit duminică, 15 noiembrie 2015, slujba de târnosire a bisericii cu hramul Sf. Ioan Botezătorul din satul Preotești, filie a Parohiei Dobriceni, com. Iancu Jianu, după cum informează site-ul oficial al Eparhiei.

La final, Preasfinţitul Părinte Sebastian a ţinut un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat înţelesurile duhovniceşti din Pericopa Evanghelică: „Îndemnul Du-te şi fă şi tu asemenea ne obligă pe noi toţi să-I urmăm Domnului în ceea ce priveşte atitudinea faţă de cei din jurul nostru, de la compasiune şi sprijin concret, până la jertfă. El a pătimit pentru noi ocări, bătăi şi moarte. De aceea, datori suntem şi noi, dacă nu este nevoie să pătimim aceleaşi, oricum să «ne dăm viaţa pentru El» într-alt fel, punându-ne-o în slujba Lui; făcând din viaţa noastră o viaţă bineplăcută Lui, chiar dacă lumea de astăzi şi tentaţiile ei ne îndeamnă mai degrabă spre moduri de a ne cheltui viaţa în distracţii, în timp ce Biserica ne cheamă la înfrânare şi chiar asceză; ne îndeamnă la destrăbălare, în vreme ce Biserica ne cere curăţie trupească şi sufletească; ne îndeamnă la mâncare şi băutură peste măsură, în timp ce Biserica ne vorbeşte de post şi cumpătare! Iată cum trebuie să ne dăm viaţa pentru Hristos!”.

Pentru efortul depus la restaurarea bisericii, Preasfinţia Sa a acordat rangul de Iconom Stavrofor Părintelui Paroh Laurențiu Giurea şi Distincţii de Vrednicie tuturor celor care au ajutat la restaurarea și înfrumusețarea sfântului locaș.

Comentarii Facebook


Știri recente

Mănăstirea Mușinoaele are un nou stareţ

Ieromonahul Sofronie Nechita este noul stareţ al Mănăstirii Mușinoaele din Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei. Părintele a fost prezentat obştii duminică de Înaltpreasfinţitul Părinte Ciprian, care şi-a exprimat convingerea că noul stareţ va continua cu aceeași…