Filantropie şi dăruire. 407 persoane din Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor au primit luna trecută sprijin material şi financiar

Episcopia Sloboziei și Călărașilor, prin serviciile social-filantropice, a desfășurat, în luna iunie a anului 2017, 182 activități în cadrul cărora au fost oferite ajutoare materiale și financiare, în valoare totală de 7.296 lei (proveniți din Fondul Filantropia, din donații și sponsorizări).

Ajutoarele au fost acordate pentru depășirea situațiilor de criză unui număr de 407 persoane aflate în dificultate din județele Ialomița și Călărași, informează site-ul oficial al Eparhiei.

Astfel, în cadrul Sectorului Social-Misionar ale Episcopiei Sloboziei și Călărașilor prin Serviciul Acordat în Comunitate (SAC) şi în cadrul, au fost desfășurate 19 activități sociale, în cadrul cărora a fost oferit sprijin material și financiar în valoare totală de 1.413 lei, pentru următoarele categorii de beneficiari: 7 familii aflate în dificultate şi 11 adulţi aflaţi în dificultate cu vârste cuprinse între 35-65 ani.

De asemenea, la nivelul celor 6 Birouri de asistență socială şi celor 6 servicii sociale din cadrul Protopopiatelor, conform rapoartelor lunare de activitate, au fost desfășurate 163 activități social-filantropice, în cadrul cărora a fost oferit sprijin material și financiar în valoare totală de 5.883 lei, pentru următoarele categorii de beneficiari: 329 de copii, 6 persoane vârstnice aflate în dificultate, 23 persoane aflate în dificultate şi 31 de familii aflate în dificultate.

Activitatea social-filantropică desfășurată la nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor se realizează în conformitate cu Statutul pentru organizare și funcționare al Bisericii Ortodoxe Române și Regulamentul de organizare și funcționare a sistemului de asistență socială în Biserica Ortodoxă Română.

Comentarii Facebook


Știri recente