Filantropie la modul concret: câte persoane din Arhiepiscopia Râmnicului au primit ajutor material anul trecut

În şedinţa anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Râmnicului a fost prezentat numărul de persoane care au beneficiat de ajutor material, din partea Eparhiei, în anul 2018.

Rapoartele prezentate în timpul întrunirii au dezvăluit faptul că în anul 2018, în Arhiepiscopia Râmnicului, au beneficiat de ajutoare materiale 16.768 persoane, în valoare totală de 550.060,39 lei.

Întâlnirea din 8 ianuarie a fost prezidată de Arhiepiscopul Varsanufie, iar lucrările s-au desfăşurat la Casa Sfântul Ierarh Calinic de la Centrul Eparhial, informează Arhiepiscopia Râmnicului.

Proiecte de referinţă

Unul din proiectele implementate anul trecut la nivelul Eparhiei a fost „Mirro ghiozdano – Ghiozdanul meu”, în cadrul căruia 150 de copii romi au primit ghiozdane și rechizite școlare, iar prin proiectul „Podema tatipen – Ghetuțe călduțe” încă 100 au încălţat ghete noi.

De asemenea, 700 persoane au beneficiat de pelerinaje sociale, iar 1.200 de persoane au primit articole de îmbrăcăminte și produse alimentare.

Rapoartele au mai consemnat că prin cantinele sociale ale celor patru protoierii 120 de persoane beneficiază zilnic de masa de prânz.

Investiţii în educaţia tinerilor

Întrucât Biserica investeşte constant în educaţia tinerilor, Arhiepiscopia Râmnicului a continuat și în anul 2018 proiectul de susținere a unor tineri, oferindu-le burse de studiu pe toată perioada școlarizării: 21 elevi au beneficiat de câte o bursă în valoare de 350 de lei/lună, iar 6 studenți au beneficiat de ajutor financiar pentru plata chiriei lunare, în valoare de 250 de euro.

Este demn de menţionat şi că anul trecut au fost organizate 18 tabere gratuite la mănăstirile din eparhie pentru 365 copii și excursii pentru 150 elevi din Eparhia Râmnicului.

Întâlnirea a fost precedată de Sfânta Liturghie oficiate în Catedrala Arhiepiscopală „Sfântul Ierarh Nicolae” și de slujba de Te Deum.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni.

Foto Credit: Arhiepiscopia Râmnicului

Comentarii Facebook


Știri recente