Filantropie în prag de sărbătoare

Luni, 16 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului însoțit de un un grup de colindători de la cele două catedrale din Caransebeș a vizitat Căminul pentru persoane vârstnice din Sacu, Centrul de plasament „Casa noastră” din Zăgujeni și Așezământul social „Sfânta Treime” din Glimboca aducând vestea cea bună a Nașterii Domnului și împărțind daruri și calendare tuturor beneficiarilor. De asemenea coordonatorii așezămintelor sociale precum și angajații au primit din partea ierarhului iconițe și calendare.

După cum ne-au transmis Darius Herea și Pavel Canea, Preasfinția Sa a arătat importanța ajutorări celor în nevoi și totodată bucuria trăită în comuniune cu cei neajutorați: „Înainte de măritul Praznic al Domnului nostru Iisus Hristos se cuvenea să-i vizităm pe cei singuri, pe cei aflați în suferință, să împărțim bucuria sărbătorii Nașterii Domnului copiilor și bătrânilor. De aceea în fiecare an episcopia noastră îi vizitează pe copiii din centrele de plasament, dar și pe vârstnicii din căminele de bătrâni. Cea mai mare bucurie a fost comuniunea, deoarece am fost împreună pentru câteva minute cu cei care sunt singuri și abandonați și mai ales copiii și bătrâni care suferă cel mai mult. Într-o societate secularizată cred că măcar la marile Praznice Împărătești este bine să ne aducem aminte de cei mai mici dintre frații noștri, dar și de părinții și bunicii noștri. Cu toții ne-am bucurat, colindători și ascultători și le-am urat sărbători fericite și un an cu multe bucurii și împliniri”, a precizat Preasfințitul Lucian.

„Astăzi pentru Căminu de bătrâni Sacu a fost o sărbătoare, pentru că bătrânii din acest cămin au fost, ca în fiecare an, foarte bucuroși de venirea Preasfințitului Lucian și de primirea pachetelor din partea Episcopiei Caransebeșului”, a subliniat Iosif Gherghinuță, directorul Căminului pentru persoane vârstnice din Sacu.

Și copiii de la Centrul de plasament „Casa noastră” – Zăgujeni și toți cei care sunt la Așezământul social „Sfânta Treime” – Glimboca, au fost bucuroși de sosirea ierarhului și a colindătorilor în mijlocul lor, de purtarea de grijă care și-o manifestă față de ei și de cadourile pe care le-au primit în prag de sărbători.

Comentarii Facebook


Știri recente