Filantropia Timișoara asigură transport adaptat și recuperare persoanelor care suferă de scleroză multiplă

Fundația Filantropia Timișoara asigură transport adaptat și recuperare într-un centru comunitar persoanelor care suferă de scleroză multiplă.

Centrul a fost deschis anul acesta la Timișoara și este destinat persoanelor din vestul țării care suferă de temuta boală, informează Mitropolia Banatului.

Numai la nivelul județului Timiș sunt peste 100 de pacienți cu această afecțiune, mulți dintre aceștia fiind nedeplasabili.

Din acest motiv, la îndemnul Mitropolitului Ioan, Fundația Filantropia Timișoara a făcut demersuri pentru achiziționarea unui autoturism multifuncțional pentru a răspunde nevoilor acestor pacienți cu deficiențe locomotorii.

Autovehiculul a fost achiziționat săptămâna aceasta cu sprijinul Arhiepiscopiei Timișoarei, al Fundației Renovabis din Germania și al unor donatori privați, fiind adaptat pentru transportul persoanelor care utilizează fotoliul rulant, după gradul de dizabilitate al fiecaruia.

Centrul social destinat persoanelor care suferă de scleroză multiplă este situat în Timișoara, pe strada Iuliu Maniu nr. 40.

Scleroza multiplă, denumită și scleroza în plăci, este cea mai frecventă cauză de invaliditate de cauză neurologică a adulţilor tineri, după cauzele de invaliditate determinate de traumatisme. Aceasta este o afecţiune neurologică cronică ce afectează sistemul nervos central, în special creierul, măduva spinării şi nervii optici.

Maladia afectează în special persoanele tinere, cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, iar un tratament adecvat poate ține boala sub control.

Foto credit: Mitropolia Banatului

Comentarii Facebook


Știri recente