Filantropia se intensifică în crize sociale și economice: Arhiepiscopia Târgoviștei

Acţiunile social-filantropice ale Arhiepiscopiei Târgoviştei s-au intensificat în ultimii ani, în pofida crizei medicale şi a celei economice. 

În 2022 au fost ajutate, în bani şi produse, 128.568 de persoane aflate în dificultate. Valoarea ajutorului a fost de 4.589.819 lei, spre deosebire de 4.099.750 lei în anul 2021.

Datele au fost prezentate în timpul lucrărilor Consiliului Eparhial și ale Adunării Eparhiale ale Arhiepiscopiei Târgoviştei, prezidate de Înaltpreasfințitul Părinte Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei, Mitropolit onorific și Exarh patriarhal.

Evenimentul s-a desfăşurat la Centrul Eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviştei.

În cuvântul rostit, ierarhul a prezentat cele mai importante repere din activitatea pe anul 2022 a Arhiepiscopiei Târgoviștei şi a subliniat că „intensificarea ajutorării aproapelui aflat în nevoi și suferință, acum, când crizele sociale și economice afectează pe mulți semeni de-ai noștri, mai ales din cauza războiului de la granițele țării noastre”.

„Biserica a fost mereu în mijlocul crizelor ajutând oamenii, împărtășind speranță și contribuind la zidirea încrederii în Bunul Dumnezeu. La Târgoviște, misiunea pastorală a Bisericii a avut în vedere aprofundarea și continuarea bogatei moșteniri a glorioasei istorii voievodale din vechea Cetate de Scaun munteană, în fidelitate față de viața și de tradiția Bisericii și a neamului nostru”, a precizat Înaltpreasfinţia Sa.

Foto credit: Arhiepiscopia Târgoviştei

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente