Filantropia se intensifică în Arhiepiscopia Alba Iuliei. „Acum este momentul să dovedim solidaritate”

Acțiunile filantropice sunt intensificate în Arhiepiscopia Alba Iuliei în perioada de criză medicală. Persoanele izolate sau carantinate se adaugă pe lista priorităților eparhiei, în programul „Solidaritate prin Filantropie”.

„Programul «Solidaritate prin Filantropie» vizează ajutorarea unui număr de 500 de persoane din județele Alba și Mureș, într-o primă etapă, însă în funcție de o eventuală evoluție negativă a situației, vor putea fi ajutate, în acest fel, mult mai multe persoane”, anunța părintele Nicolae Ignat, Consilier eparhial, la semnarea protocolului de colaborare cu Instituția Prefectului – Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Mureș.

„Acum, mai mult ca oricând, este momentul să dovedim solidaritate cu cei care se află în necazuri și să ne mărturisim credința prin fapte”, a declarat preotul.

Acțiunile filantropice îndreptate către cei afectați de pandemie se derulează la nivelul eparhiei prin protocoale de colaborare încheiate cu Comitetele județene pentru Situații de Urgență din Alba și Mureș.

Cele cinci protopopiate au format Comitete de acțiune care colaborează cu parohiile și cu asociațiile filantropice în beneficiul persoanelor care au nevoie de ajutor material sau consiliere.

Persoanale vârstnice și vulnerabile identificate cu ajutorul comitetelor parohiale sunt asistate cu hrană caldă la domiciliu, dar și cu alte servicii: cumpărături, consiliere de la distanță sau achitarea facturilor.

La inițiativa Arhiepiscopului Irineu, Căminul Bisericesc Peregrinus le oferă cazare cadrelor medicale de la Spitalul Județean din apropiere, ca măsură de precauție și protecție pentru familiile acestora.

Până în prezent, Arhiepiscopia a raportat acțiuni pentru 120 de persoane din categoriile amintite în Protopopiatul Sighișoara, pentru 81 de persoane în Protopopiatul Alba Iulia, și pentru alte 50 în Protopopiatul Târgu Mureș.

De asemenea, asociațiile filantropice ale eparhiei continuă să asigure hrană zilnic pentru beneficiarii de la așezămintele lor sociale: 625 de copii și 881 de vârstnici.

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente