Fiecare, lângă Hristos, primim lumină din Lumina lui Hristos – Episcopul Iustin

Preasfinţitul Părinte Iustin al Maramureşului şi Sătmarului a oficiat Sfânta Litughie de Schimbarea la Faţă în Altarul de Vară al Mănăstirii Botiza, prilej cu care a spus că „fiecare, lângă Hristos, primim lumină din Lumina lui Hristos”. 

„Noi primim lumină din Lumina lui Hristos. Apostolii s-au luminat primind lumină de la Cel ce S-a numit «Eu sunt Lumina lumii! Cel ce va crede în Mine nu va umbla în întuneric şi va avea lumina vieţii»”.

„Prin harul dumnezeiesc răspândim lumină în jurul nostru. Fiecare om este o lumină, însă lumina diferă. Nu luminăm toţi la fel. Aşa cum stelele cerului nu luminează la fel de putermic, aşa sunt şi oamenii”, potrivit Preasfinţiei Sale. 

Făcând referire la Lumina Taborică, Episcopul a vorbit şi despre viaţa de dincolo. 

„Lumina Soarelui este foarte puternică, dar ceea ce vom trăi noi în viaţa de dincolo de lumea aceasta şi după Dreapta Judecată, când va fi un cer nou şi un pământ nou, nu va semăna cu ce vedem acum cu ochii fizici, pentru că Hristos va fi Soarele Dreptăţii. El va fi Lumina tuturor”.

„Nu va mai fi nevoie de Soare şi de luminătorii aceştia, pe care i-a creat Dumnezeu pentru vederea noastră fizică şi pentru minunarea noastră şi înfrumuseţarea Universului”, a mai spus ierarhul. 

Răspunsurile la Sfânta Liturghie Arhierească au fost date de Grupul Psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, dirijat de Arhid. Prof. Drd. Adrian Dobreanu.

Foto Credit: Episcopia Maramureşului şi Sătmarului

Comentarii Facebook


Știri recente