Fiecare credincios care poartă în suflet Crucea lui Hristos este o biserică vie în care sălășluiește Duhul Sfânt, spune IPS Ioan

IPS Părinte Ioan al Banatului a sfinţit duminică crucile care urmează a fi așezate pe cele cinci turle ale bisericii parohiei Timișoara – Ghiroda Nouă, informează site-ul oficial al Eparhiei. Cu acest prilej, ierarhul le-a spus celor prezenţi că fiecare credincios care poartă în suflet Crucea lui Hristos și se însemnează cu ea este o biserică vie în care sălășluiește Duhul Sfânt.

În omilia rostită în cadrul Liturghiei, făcând referire la femeia gârbovă din pericopa evanghelică, Înaltpreasfinția Sa a afirmat că mulţi dintre noi suntem cu „mintea și sufletul gârbovite” şi nu privim cu dragoste spre semenii noştri.

Ierarhul a spus că pe acești oameni Mântuitorul Hristos îi tămăduiește prin rugăciune în Sfânta Biserică „prin mâna Lui cea puternică și tare ce se află în Sfânta Evanghelie” pe care slujitorii Sfântului Altar o pun pe capetele celor care vin la El cu pocăință, așa cum se citim în rugăciunea finală din rânduiala Sfântului Maslu.


Parohia Timișoara – Ghiroda Nouă, situată în cartierul Críșan (în nord-estul municipiului Timișoara), a fost înființată la 6 octombrie 1931. Biserica actuală a fost târnosită în anul 1994.

Comentarii Facebook


Știri recente