Festivități dedicate celor 11 ani de patriarhat ai Întâistătătorului Bisericii Ierusalimului

Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, a împlinit marți, 22 noiembrie 2016, 11 ani de  la  întronizarea ca Patriarh al Ierusalimului şi a toată Palestina, după cum a precizat părintele arhimandrit Teofil Anastăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte şi Superiorul Aşezămintelor Româneşti de la Ierusalim, Ierihon şi Iordan.

Manifestările prilejuite de împlinirea a 11 ani patriarhat au debutat în dimineaţă zilei de marți când, după Sfinta Liturghie, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea a oficiat în Biserica Învierii slujba Te Deum-ului.

La slujbă au participat membrii Sfântului Sinod al Patriarhiei Ierusalimului, stareţi ai mănăstirilor din Ţara Sfântă, delegaţi ai Patriarhiilor Ortodoxe surori și membrii ai corpului diplomatic din Israel.

În continuare, slujitorii şi oaspeţii au participat la un moment solemn în Sala Tronului din Palatul Patriarhal unde au fost prezentate mesajele oficiale de felicitare.

Din partea Patriarhiei Ortodoxe Române a participat părintele Arhimandrit Teofil Anastasoaie, care a prezentat mesajul oficial de felicitare transmis de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

În mesajul său, Patriarhul României a evidențiat aprecierea și purtarea de grijă a Preafericitului Teofil față de pelerinii români.

Într-un mod special, mulțumim Preafericirii Voastre pentru dragostea manifestată față de pelerinii români, pe care îi primiți și îi binecuvântați, dând ierarhilor și clericilor aprobarea de a sluji la Sfântul Mormânt, se arată în mesajul Părintelui Patriarh Daniel

La rândul său, Patriarhul Teofil al III-lea al Ierusalimului a mulţumit pentru urările călduroase primite şi a transmis la rândul său toată preţuirea şi dragostea pentru Biserica Ortodoxă Română.

Comentarii Facebook


Știri recente