Festivitate de premiere la Seminarul Teologic „Sf. Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, a participat vineri, 27 mai 2016, de la ora 10:00, la premierea festivitatea de premiere a elevilor cu rezultate deosebite la învățătură din cadrul Seminarului Teologic Liceal Ortodox ”Sfântul Iosif Mărturisitorul” din Baia Mare şi la festivitatea de absolvire a elevilor din anul terminal.

Cursul festiv a fost precedat de oficierea slujbei Te Deum-ului, de către trei preoţi profesori ai unităţii de învăţământ: pr. Florin Hoban, inspector şcolar de religie, pr. dr. Petrică Covaciu şi pr. drd. Claudiu Pop.

În cadrul festivității, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a felicitat pe cei 117 absolvenţi ai anului terminal de la cele două specializări – Teologie şi Ştiinţele naturii – pentru rezultatele la învăţătură obţinute în acest an şcolar şi le-a vorbit elevilor despre importanța celor două şcoli: cea a sufletului şi cea a trupului. De asemenea, Preasfinția Sa i-a încurajat pe elevi în vederea întâmpinării noilor etape ale vieții, i-a îndemnat să rămână stăruitori în credinţă și în dragoste de Dumnezeu, şi a mulţumit profesorilor de la cele două secţii şi părinţilor care i-au sprijinit.

La rândul său, Părintele Florin Hoban a subliniat importanţa spaţiului în care se desfăşoară această festivitate, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime”, care, cu o zi în înainte, a găzduit sărbătorirea primei promoţii de absolvire a Seminarului Teologic băimărean și le-a urat absolvenţilor drum bun în viaţă, mult succes binecuvântat în viaţa personală şi pe plan profesional.

La final, Preasfințitul Părinte Iustin Sigheteanul a anunțat că 10 dintre elevii celor două secţii vor beneficia de o tabără gratuită de trei zile la Izvoare, pentru rezultatele deosebite obţinute la învăţătură.

Comentarii Facebook


Știri recente