Festivitate de premiere în Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. IPS Calinic a înmânat premiile

În Sala Manole a Palatului Arhiepiscopal din Curtea de Argeș a avut loc festivitatea de premiere a filmelor din cadrul Festivalului-concurs de film cu tematică religioasă Lumină din lumină, ediția a XXIV-a și a Expoziției-Concurs Națională de Icoane Rugămu-ne Ție, ediția a XIX-a. La evenimentul din 19 mai 2017 a fost prezent și IPS Calinic.

Corul Seminarului Teologic Neagoe Vodă Basarab a introdus participanții în atmosfera pascală printr-un program muzical.

Câștigătorii Festivalului de Film cu Tematică Religioasă din anul acesta sunt:

Marele Premiu, oferit de Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, pentru filmul: Calea iubirii, coordonator proiect domnul Srdjan Ilic – Serbia care a primit și trofeul festivalului; premiul I – oferit de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești a fost acordat părintelui Ciprian Necula pentru filmul: Perla Basarabilor;

Premiul al II-lea a fost oferit, din partea Primăriei Municipiului Curtea de Argeș, filmului In memoriam IPS Bartolomeu Anania – ierarhul și omul de cultură, realizat de doamna Mihaela Ilea – TVR Cluj; premiul al III-lea, oferit de Centrul de Cultură și Artă George Topârceanu din Curtea de Argeș, a revenit părintelui Andrei Atudori – Doxologia Media pentru filmul 160 de ani de istorie de la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț;

Mențiunea, dăruită de Casa de Cultură a Sindicatelor din Pitești, a mers la Cojocariu Ștefan și părintele Andrei Atudori – Iași, pentru filmul: Ansamblul mitropolitan din Iași – Tezaur de sfințenie, cultură și istorie. Înaltpreasfinția Sa a dăruit două premii speciale: pentru domnul Milenco Luchin de la Asociația Culturală Băgrinul Alb care a prezentat filmul: Bodniak pomule, colind miniatură pravoslavnică sârbească și pentru părintele Oprescu Marius, cu filmul: Prin artă slujim credința și educația.

Expoziția Națională de Icoane a avut următorii câștigători: Marele Premiu a fost acordat doamnei Cățoi Aurelia Florentina; premiul I – Popa Valentin; premiul al II-lea: Palada Magdalena; premiul al III-lea: Oprea George. Chiriarhul Eparhiei a oferit un premiu special pentru icoana realizată de monahia Iosifa de la Schitul Florica.

Au fost acordate și premii de excelență pentru: Grecu Dorin, Bădescu Alexandrina, Dudu Maria Valentina, Ungureanu Ghiordunescu Elena, Ghiță Mihaela, Gheorghe Cristina, Ilie Letiția, Drăghici Elena, Neacșa Florian, Gherase Mădălin și Ban Adriana.

Comentarii Facebook


Știri recente