Festivitate de deschidere a noului an școlar la Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu“ din Caransebeș. PS Lucian a fost prezent

Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, a participat vineri, 16 septembrie 2016, la  festivitatea de deschidere a noului an școlar. Evenimentul  a avut loc la Biserica paraclis episcopal Sfinții Împărați Constantin și Elena din incinta Seminarul Teologic Episcop Ioan Popasu  din Caransebeș, notează site-ul oficial al Episcopiei Caransebeșului.

Momentul festiv a debutat cu oficierea slujbei de Te-Deum. În continuare, a fost oficiată slujba Polihroniu.

Părintele Daniel Alic, consilier cultural al Episcopiei Carasebeșului, a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul începerii noului an școlar.

La eveniment au participat Adrian Doxan, inspector școlar general în Caraș-Severin, Felix Borcean, primarul municipiului Caransebeș, preoți profesori și părinții elevilor seminariști.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre importanța studiului teologic.

Ne bucurăm că și în acest an porțile seminarului s-au deschis larg pentru toți cei care doresc să îmbrățișeze această școală teologică de tradiție, care îi pregătește pe elevii săi pentru a deveni buni slujitori ai Sfântului Altar, a subliniat Preasfințitul Sa.

Cu această ocazie a fost vizitat și noul campus preuniversitar care deservește atât elevii seminariști cât și elevii Colegiului Național Constantin Diaconovici Loga din Caransebeș.

***

Institutul Teologic, înfiinţat de Episcopul Ioan Popasu în anul 1876, a fost transformat, după 51 ani de existenţă, în Academie Teologică, funcţionând în această organizare până la reforma învăţământului din 1948. În anul 1955 a fost trecut la gradul de Seminar Teologic, cu cinci ani de studiu, funcţionând fără întrerupere până în prezent.

Comentarii Facebook


Știri recente