Festivitate de absolvire pentru studenții a două universități din Sibiu

Pentru al cincilea an consecutiv a fost organizată la Sibiu festivitatea “Gaudeamus” prin care absolvenții facultăților din cadrul Universității “Lucian Blaga” și din cadrul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” au marcat finalizarea cursurilor de licență, informează site-ul mitropolia-ardealului.ro.

IMG_5585-629x420Festivitatea a început cu imnul național și imnul “Gaudeamus” interpretat de fanfara Garnizoanei din Sibiu. Primul mesaj de felicitare a fost transmis de rectorul Universității “Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea.

Astăzi este o sărbătoare, o sărbătoare a absolvenților promoției 2016, o sărbătoarea a acestui oraș universitar. Prin dumneavoastră, dragi absolvenți și prin studenții noștri, acest oraș istoric își trăiește tinerețea pe care o merită. De aceea am ținut ca această sărbătoare să fie nu doar a universitarilor, ci a întregului oraș. Sibiul nu ar fi același fără dumneavoastră, studenții sibieni, a spus rectorul Ioan Bondrea.

În cuvântul său, rectorul Academiei Forțelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu, general prof. univ. dr. Ghiță Bârsan, a subliniat locul important al tinerilor absolvenți în societatea actuală.

Am dobândit încrederea că dumneavoastră, cei câteva mii de studenți sibieni, veți fi nu doar ambasadorii celor două universități și ai unui oraș, ci veți fi purtătorii a mii de proiecte personale și profesionale, pentru dumneavoastră, pentru familia dumneavoastră, dar mai ales pentru România. Viitorul acestei țări stă și în mâinile dumneavoastră, a spus generalul Ghiță Bârsan.

Au urmat cuvântările prefectului Cristian Roman, președintelui Consiliului Județean, Constantin Șovăială, primarului interimar Astrid Fodor și ale reprezentanților studenților de la fiecare facultate.IMG_5647-629x420

Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Șaguna” a fost reprezentată de decanul instituției, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, iar studenții teologi au participat în număr mare la această sărbătoare academică.

Comentarii Facebook


Știri recente