Festivitate de absolvire la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sf. Vladimir” din New York

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae, Arhiepiscopul Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi, Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, Episcop Vicar al Eparhiei, a participat în data de 21 mai 2016 la festivitatea de absolvire a promoției 2016 a Facultății de Teologie Ortodoxă Sfântul Vladimir din New York, Statele Unite ale Americii, după cum ne-a precizat Alexandru Popovici.

Arhiepiscopia Ortodoxă Română din cele două Americi a avut doi masteranzi care au absolvit anul acesta programele de studii Master of Theology și Master of Divinity ale prestigiosului așezământ teologic american.

Programul festivităților a început prin oficierea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Tikhon, Mitropolitul Primat al Bisericii Ortodoxe din America, alături de care au slujit Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina și numeroși preoți din mai multe jurisdicții ortodoxe.

Preasfințitul Părinte Ioan Casian a rostit un cuvânt în cadrul căruia a felicitat absolvenții promoției 2016, subliniind faptul că aceștia au ca exemplu demn de urmat misiunea Sfinților Împărați Constantin și Elena pe care Biserica Ortodoxă i-a sărbătorit în acea zi. Preasfinția Sa i-a îndemnat pe studenți să Îl caute pe Hristos în lume, așa cum au făcut și Sfinții Împărați Constantin și Elena.

La finalul Sfintei Liturghii, Preacucernicul Părinte John Behr, decanul facultății, a mulțumit Preasfințitului Părinte Ioan Casian pentru prezența sa într-o zi atât de importantă, nu doar pentru studenții români, ci cât și pentru întreaga comunitate a facultății. În continuare, Părintele John a subliniat faptul că ierarhul este primul ierarh aparținând de Patriarhia Română care slujește în capela Sfinții Trei Ierarhi.

Înaltpreasfințitul Părinte Tikhon a săvârșit slujba Te Deum-ului pentru toată facerea de bine revărsată asupra studenților și profesorilor facultății in perioada anului academic 2015-2016. În continuare, a urmat ceremonia în cadrul căreia studenții absolvenți au primit diplomele de studii, înmânate de către ierarhii eparhiilor din care provin.

„Arhiepiscopia Ortodoxă din cele două Americi este mândră de realizările celor doi masteranzi români, atât pe plan academic, în cadrul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Vladimir”, cât și pe plan pastoral, în cadrul Arhiepiscopiei”, a spus Preasfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina.

Părintele Chad Hatfield, Cancelarul facultății, a subliniat faptul că, pe lângă rezultatele deosebite la învățătură, masteranzii Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din cele două Americi s-au remarcat prin faptul că au contribuit la îmbogățirea vieții spirituale și culturale a comunității instituției teologice americane.

„Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Nicolae pentru oportunitatea pe care ne-a acordat-o, dar și pentru purtarea de grijă pe care a arătat-o față de noi. Anii de studiu din cadrul acestui așezământ teologic ne-au ajutat nu doar să ne îmbogățim cunoștințele teologice, ci și să ne familiarizăm cu realitățile societății americane, în cadrul căreia parohiile Arhiepiscopiei noastre își desfășoară activitățile pastorale și sociale”, a declarat Alexandru Popovici, absolvent al facultății Sfântul Vladimir.

Facultatea de Teologie Ortodoxă Sfântul Vladimir din New York funcționează sub patronajul Bisericii Ortodoxe din America (OCA), având misiunea de a pregăti viitorii slujitori și lideri pentru Biserica Ortodoxă din Statele Unite, dar și pentru alte jurisdicții din lume.

Comentarii Facebook


Știri recente