Festivalul Tineretului Ortodox la Paris

La Paris începe în aceasta seară Festivalul Tineretului Ortodox. Timp de două zile în cadru pitoresc al Mănăstirii Notre Dame din Dourdan preoți, medici, psihologi și profesori vor discuta pe marginea axiomei lui Socrate: Cunoaște-te pe tine însuți!, dar într-o manieră ortodoxă. Participanții vor analiza problematica omului sub diverse perspective: psihologic, corp uman, libertate și ascultare.

Mai multe informații a oferit corespondentul Radio TRINITAS în Franța, Bogdan Vlaicu: „În această seară începe la Paris acest festival prin participarea tinerilor la o Vecernie în Catedrala ortodoxă sârbă ‘Sfântul Sava’ din Paris. Sâmbătă dimineață ziua începe printr-un marș către Mănăstirea Catolică Notre Dame de Louis, consacrată Maicii Domnului unde vor avea loc ateliere privind tema acestui festival care este ‘Jos măștile! Omule, cine ești tu?’. Principalul invitat al festivalului este Înaltpreasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Centrale și Meridionale care va oficia Sfânta Liturghie, duminică dimineața, și apoi va susține conferința cu tema ‘Omul, mască sau persoană’. Concluziile vor fi extrase în după amiaza zilei de duminică de către părintele Marc Antoine de Beauregard, preot ortodox francez, protopop al Protopopiatului Ortodox Român al Franței. La festival vor participa tineri de diferite origini etnice și apartenențe jurisdicționale, francezi, români, ruși, arabi ortodocși, sârbi, greci și este o dată pe an o ocazie deosebită ca toți acești tineri care fiecare au parohiile lor în Paris să se întâlnească și să aprofundeze credința lor împreună”.

Festivalul Tineretului Ortodox este o reuniune anuală de dezbatere, de rugăciune, de drumeții și de jocuri în aer liber într-un cadru festiv.

Comentarii Facebook


Știri recente