Festivalul Tineretului Ortodox din Franța, la final

Festivalul Tineretului Ortodox de la Mănăstirea Notre Dame din Dourdan, Franța s-a încheiat duminică, 19 septembrie. Întâlnirea a fost binecuvântată de Înalt Preasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox al Europei Occidentale și Meridionale, care a susținut prelegerea: ‘Persoană versus individ’, informează „Ziarul Lumina”

Evenimentul a avut loc în perioada 17-19 septembrie și a avut ca temă de discuții un faimos dicton a lui Socrate: ‘Cunoaște-te pe tine însuți’, dezbaterile desfășurându-se într-o abordare ortodoxă, informează mitropolia.eu. În cadrul evenimentului au fost abordate mai multe subiecte și au avut loc dezbateri pe diverse teme, discutându-se ce trebuie să facem ca să ne apropiem de Dumnezeu, cum să fim autentici și coerenți în trup și suflet.

De asemenea, în cadrul întâlnirii au fost susținute referate prin care s-a subliniat că dreapta credință ne poate ajuta să depășim slăbiciunile noastre și a fost abordată problematica persoanei sub diverse aspecte, examinându-se, deopotrivă, libertatea, ascultarea, psihologia și corpul uman.

Dezbateri, drumeții și rugăciuni

Sub coordonarea unor mediatori de profesii diferite (preoți, medici, psihologi, profesori), tinerii au vorbit despre taina omului ca persoană, un subiect care se referă la toți oamenii și care invită la introspecție, punându-ne întrebări dificile, dar totuși fundamentale despre identitatea noastră, scopul nostru și sensul vieții noastre în raport cu credința noastră creștin-ortodoxă.

Tinerii participanți au avut prilejul să participe la o reuniune de dezbateri, dar și la rugăciune, drumeții și jocuri în aer liber într-un cadru foarte bine organizat.

Printre cei care au vorbit tinerilor s-a aflat și Înalt Preasfințitul Iosif, Mitropolitul Ortodox al Europei Occidentale și Meridionale, care a susținut prelegerea ‘Persoană versus individ’.

Tinerii au ascultat prelegerile invitaților, dar au și discutat liber cu aceștia, fiecare având posibilitatea să își exprime punctele de vedere sau să își clarifice unele nelămuriri legate de temele discutate.

Comentarii Facebook


Știri recente