Festivalul Românilor de Pretutindeni – ediția a IV-a

Credința ortodoxă și tradiția strămoșească unesc frații, indiferent de distanța fizică dintre ei sau de existența granițelor care îi desparte.

Parohia Ortodoxă Covăsînț (din Arhiepiscopia Aradului, Protopopiatul Lipova) și „Asociația Păstrătorii Tradițiilor Românești” – Covăsînț organizează „Festivalul Românilor de Pretutindeni” ediția a IV-a în data de 18 august 2013 care se va desfășura la „Tabăra Ortodoxă de Păstrare și Conservare a Tradițiilor Românești” din cadrul acesteia.

Participanți vor fi grupuri de români din diaspora: Timoc – Serbia, Timocul de Est – Bulgaria, Chișinău – Republica Moldova, Cernăuți – Ucraina, Gyula – Ungaria și Formația de Dansuri Populare „Păstrătorii Tradițiilor” ai Parohiei Ortodoxe Covăsînț. Aceste grupuri vor fi însoțite de preoți și ierarhi ortodocși din fiecare zonă.

Duminică, 18 august, toți invitații vor participa la Sfânta Liturghie oficiată de preotul paroh local Blaj Mihai Octavian împreună cu preoții care însoțesc grupurile de români și alți invitați preoți din țară.

La ora 16,30 va avea loc parada portului popular cu plecare din fața bisericii ortodoxe până la tabără, unde de la ora 17:00 va începe spectacolul propriu-zis.

Invitatul de onoare este interpretul de muzică populară Nicolae Furdui Iancu acompaniat de formația „Crai Nou” din Alba Iulia.

Acest eveniment se desfășoară cu sprijinul următoarelor instituții: Ministerul Afacerilor Externe – Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni, Patriarhia Română – Sectorul Comunități Externe, Consiliul Județean Arad, Centrul Cultural Județean Arad, Primăria Comunei Covăsînț.

Comentarii Facebook


Știri recente