Festivalul portului popular românesc la Catania

Duminică, 6 iulie 2014, după Sfânta Liturghie, enoriașii din parohia ‘Sfânta Muceniță Agata’, din localitatea Catania, păstoriți de părintele Mihai Gabriel Ichim au marcat festivalul portului popular.

„Icoanele, ștergarele, lăicerele, așternuturile, strachinele și alte obiecte populare din lavițele bunicilor, aduse aici în Sicilia în decursul timpului petrecut printre străini, au creat astăzi un colț de Românie, plaiul de dor după care sufletul celui ce trăiește în diaspora tânjește atât de mult. Acest cadru realizat cu multă dragoste în expoziția din curtea bisericii i-a ajutat pe români ca în timpul festivalului să uite de griji, de faptul că sunt departe de casă, departe de țară”, a precizat preoteasa Geta Ichim.

Credincioșii au interpretat cântece specifice meleagurilor în care s-au născut: Oltenia, Moldova, Muntenia, Ardealul, iar dulcele grai românesc i-a unit indiferent de locul din care provin.

Duminică, 6 iulie 2014, s-a organizat în toată Italia, la inițiativa Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, Festivalul portului popular.

Comentarii Facebook


Știri recente