Festivalul oratoric „Sfântul Ioan Gură de Aur” a ajuns la cea de-a XIII-a ediţie

Muzeul Centrului de restaurare, conservare patrimoniu și vizualizare al Arhiepiscopiei Craiovei a găzduit joi, 8 iunie 2017, ediția a XIII-a a Concursului Oratoric Sfântul Ioan Gură de Aur, organizat de Fundația Cuvântul care Zidește a Mitropoliei Olteniei. La eveniment a fost prezent şi IPS Mitropolit Irineu care a transmis un cuvânt de binecuvântare celor prezenți.

Concursul a avut ca teme, pentru secțiunea Juniori (clasele a IX-a și a X-a), Rolul normelor creștine în viața tinerilor de azi – adulții de mâine, iar pentru secțiunea Seniori (clasele a XI-a și a XII-a), Mărturisitori ai credinței creștine.

Potrivit organizatorilor, obiectivele acestui concurs sunt: încurajarea cât mai multor tineri să participe la acest festival, atât a celor cu experienţă oratorică cât şi a celor care nu au o astfel de experienţă; realizarea unor schimburi de experiență între tinerii oratori;  promovarea valențelor educative ale religiei ortodoxe și creşterea gradului de implicare a tinerilor în activităţi culturale şi de dezvoltare personală.

Anul acesta am lansat o provocare elevilor care au răspuns cu entuziasmul specific vârstei, confirmându-și talentul oratoric. Participanții au avut posibilitatea de a prezenta discursuri pe o temă la liberă alegere, a declarat Cristina Stamatoiu, director executiv al Fundației Cuvântul care Zidește.

M-a impresionat la acești tineri elanul cu care s-au apropiat de aceste texte și mai ales bucuria rostirii și se simte că există credință. Credința ne face bine fiecăruia dintre noi. Mă bucură faptul că tinerii se apropie de Cuvântul lui Dumnezeu, de acest exercițiu pe care trebuie să îl aibă fiecare om, de acea evadare din materialitate în spiritualitate, a subliniat actorul Constantin Cicort.

Participanții au apreciat calitatea concursului și au mărturisit că astfel de experiențe sunt extrem de folositoare.

Lista câştigătorilor poate fi consultată pe site-ul oficial al Mitropoliei Olteniei.

Comentarii Facebook


Știri recente