Festivalul „Miron Cristea”: 14 coruri au concertat în Catedrala Episcopală din Caransebeș

Episcopia Caransebeșului a organizat sâmbătă, în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”, cea de a 12-a ediție a Festivalului coral „Miron Cristea”. Evenimentul a făcut parte din programul eparhial „Zilele Credinței și Culturii”.

Manifestarea culturală a avut loc în Sala „Episcop Emilian Birdaș” din demisolul Catedralei și a reunit 14 coruri din Banatul de Munte, Deva, Arad și Timișoara.

Prezent la eveniment, Preasfințitul Părinte Lucian le-a mulțumit tuturor participanților și a felicitat prestațiile acestora.

„Se cuvine să mulțumim tuturor celor care au dat curs invitației noastre și au venit în această sâmbătă binecuvântată să ne bucure, să ne încânte și să ne înalțe duhovnicește prin psalmodierea corală, pentru că, cel care cântă se roagă de două ori”, a spus Episcopul Caransebeșului.

„Suntem în anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii, dar și în viața creștinului, iar în Eparhia noastră s-au desfășurat în aceste zile multe evenimente spirituale, culturale, dar și artistice, ca să punctăm frumos și articulat acest an închinat rugăciunii și cu bucurie sfântă să-I mulțumim lui Dumnezeu”, a mai adăugat Părintele Episcop.

Festivalul de muzică corală organizat în Catedrala Episcopală poartă numele primului Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române, deoarece în anul 2010, atunci când a avut loc prima ediție, se împlineau 100 de ani de la întronizarea lui Miron Cristea ca episcop al Caransebeșului în perioada 1910-1919.

Foto credit: Episcopia Caransebeșului

Urmăreşte-ne pe Instagram: @basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente