Festivalul interjudețean de Colinde și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Din moși-strămoși” – Ediția a XXII-a

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, în zilele de 19 și 20 decembrie 2014, în Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, din incinta Arhiepiscopiei, și în Piața „Mircea cel Bătrân”, din Râmnicu Vâlcea, se va desfășura Ediția a XXII-a a Festivalului interjudețean de Colinde și obiceiuri de Crăciun și Anul Nou „Din moși-strămoși”, potrivit arhiram.ro. Participă grupuri de colindători din județele: Argeș (Vlădești), Mehedinți (Baia de Aramă), Sălaj (Ciumărna), Sibiu (Turnu Roșu, Sebeșul de Jos) și Vâlcea (Băbeni, Racovița).

Vineri, 19 decembrie, în Sala „Iosif Episcopul” a Așezământului cultural „Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica”, din incinta Arhiepiscopiei, de la ora 16.00 va avea loc Vernisajul expoziției de icoane „De Crăciun” lucrate de copii, tineri și autori consacrați din Vâlcea. În continuare, de la ora 16.30, va avea loc Concertul de colinde „Din moși-strămoși”, la care vor participa toate grupurile amintite.

Sâmbătă, 20 decembrie, în Piața „Mircea cel Bătrân”, din centrul orașului, începând cu ora 13.00, se va desfășura un al doilea Concert de colinde, la care vor participa colindătorii din prima seara și Grupul de colindători de la Școala gimnazială Racovița.

Organizatori: Arhiepiscopia Râmnicului, Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, Consiliul Județean Vâlcea și Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vâlcea.

Comentarii Facebook


Știri recente