Festivalul iei și costumului popular românesc la Vancouver, Canada

Parohia Sf. Ier. Nicolae și Sf. Prooroc Ilie – Vancouver a găzduit sâmbătă și duminică Festivalul iei și costumului popular românesc. Episcopul Ioan Casian al Canadei a participat de la distanță, prin intermediul platformei Zoom.

„Suntem în anul declarat de către Patriarhia Română An omagial al pastorației românilor din afara României. Sărbătorind ia românească, cămașa cu altiță a neamului românesc, dumneavoastră dați continuitate și rădăcini generațiilor ce vin, fiind în port și sărbătoare ambasadori demni ai sufletului românesc”, a spus părintele episcop.

„Ia, cămașa cu altiță, reprezintă povestea poporului român, transmisă din generație în generație. Demersul ce îl faceți, să prezentați și să purtați cu mândrie ia, portul românesc tradițional autentic, este salutar și vă îndemnăm să continuați să mențineți viu firul roșu de borangic al culturii și tradițiilor spirituale românești, cultura autenticului și educația în comunitatea unde trăiți”, a adăugat el.

Românii din Vancouver au organizat în curtea bisericii o paradă a iilor și costumelor populare și un concert folcloric. Festivalul a inclus și un târg de obiecte tradiționale, icoane și produse culinare.

Foto credit: Episcopia Canadei

Comentarii Facebook


Știri recente