Festivalul George Enescu se va desfășura anul acesta în 11 orașe din țară

Unsprezece orașe din România vor organiza concerte în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu” din acest an, față de șapte orașe în ediția anterioară.

Publicul va avea ocazia să participe, sub egida festivalului, la concerte susținute de artiști internaționali împreună cu ansambluri și orchestre locale în: Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Sibiu, Târgu Mureș, Bacău, Bârlad, Târgoviște, Satu-Mare și Piatra Neamț, pe lângă evenimentele care se desfășoară timp de 23 de zile la București.

În total, în țară, se vor desfășura 24 de concerte, dublu față de ediția anterioară, informează organizatorii.

Potrivit directorului executiv Mihai Constantinescu, festivalul deja consacrat, pe picioarele lui „a trecut deja majorat și asta se simte – la nivelul publicului, al instituțiilor statului, al sponsorilor care ne ajută, al artiștilor care cunosc festivalul”.

„Anul acesta avem multe evenimente care se petrec în afara sălilor de concert, cum ar fi «Enescu pentru copii», «Bucureștiul cântă», multe expoziții de artă plastice (…) vor fi cooptate mai multe instituții, precum Muzeul Municipiului București, Opera comică pentru copii, ansamblurile școlilor și liceelor de muzică, etc”, a declarat directorul executiv al Festivalului Internațional „George Enescu” într-un interviu pentru RFI.

Ajuns la cea de-a 24-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019.

În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri.

Trinitas TV este broadcasterul oficial al Festivalului Internațional „George Enescu”.

Vezi programul complet pe site-ul oficial al evenimentului.

Foto credit: festivalenescu.ro

Comentarii Facebook


Știri recente