Festivalul Gavriil Musicescu s-a încheiat. IPS Teofan a fost prezent la Gala celei de-a cincea ediții

Gala celei de-a cincea ediții a Festivalului Gavriil Musicescu a avut loc aseară la Teatrul Național Vasile Alecsandri din Iași, informează doxologia.ro.

Evenimentul din 9 iulie 2017 a debutat cu un recital al corurilor de copii Cantus Mundi, conduși de Anna Ungureanu, dirijorul Corului Naţional de Cameră Madrigal. În continuare, au fost decernate premiile festivalului, atât corurilor, cât și personalităților prezente la Gală.

Prezent la eveniment, IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a evocat personalitatea și calitățile compozitorului Gavriil Musicescu. Ierarhul a apreciat dubla raportare a festivalului: spre autohton și spre universalitate.

Pe de o parte încercați să scoateți la suprafață și să prezentați publicului ceea ce este autentic românesc, dar aveți o deschidere mare față de Europa și nu numai. Această dublă raportare: spre autohton și spre universalitate este lecția pe care o oferă Gavriil Musicescu și, în continuarea lucrării sale, dumneavoastră prin acest festival, a subliniat Părintele Mitropolit.

După recitalul Cantus Mundi, au urcat pe scenă și alți invitați de onoare: Corul Radio București, Corala Armonia din Constanța, Corul Preludiu, Părintele Meletius Shattahi din Siria și Corul Chivotul al Catedralei Mitropolitane din Iași.

Evenimentul s-a încheiat cu decernarea Trofeului Festivalului Gavriil Musicescu.

Comentarii Facebook


Știri recente