Festivalul Familiei va avea loc la Iași în preajma sărbătorii Sfinților Părinți Ioachim și Ana

Pro Vita Iași anunță organizarea ediției a doua a Festivalului Familiei, având tema „Familia – de la căutare la împlinire”. 

Festivalul Familiei va avea loc în perioada 4-10 septembrie, în mai multe locații din Iași: Biserica Sfântul Haralambie, Ansamblul Mitropolitan și Parcul Copou.

Seria evenimentelor debutează pe 4 septembrie, cu Sfânta Liturghie la Biserica Sfântul Haralambie și cu un picnic dedicat familiilor.

Ca și anul trecut, festivalul se desfășoară în preajma zilei de 9 septembrie, Sărbătoarea Sfinților Părinți Ioachim și Ana, exemplu de cum poți primi răspunsul de la Dumnezeu, în familie, subliniază organizatorii.

În zilele de 5, 6 și 7 septembrie se vor derula atelierele dedicate în special tinerilor și familiei, în cadrul Ansamblului Mitropolitan. Înscrierile de participare se vor putea face în prealabil pe pagina Pro Vita Iași.

Ateliere

  • 5 septembrie: Atelierul „Familia – răspuns pentru problemele dintre generații”, susținut de Iulia Țoța, mamă 7 copii, fondator „Școala Familiei”.
  • 6 septembrie: Atelierul „Familia – răspuns pentru tinerii care își caută sensul”, susținut de Pr. Cosmin Brînză, paroh al Bisericii Sfinților Împărați Constantin și Elena din Săcărești.
  • 7 septembrie: Atelierul „Familia – răspuns pentru problemele soțului și ale soției” susținut de Pr. Dragoș Bălinișteanu, paroh al Bisericii Sfântul Ioan Botezătorul din Curagău și Daniela Bălinișteanu.

Festivalul

Ziua Festivalului – 10 septembrie, în Parcul Copou, va cuprinde o serie de activități, servicii și produse pentru întreaga familie oferite de 30 de invitați:

  • Ateliere de pictură (Palade Creativ), caligrafie (Profa de caligrafie), teatru (Art You School), muzică (Opis Band), cusut tradițional (SOFR Iași), înfrumusețare și îngrijire (Vision Beauty Studio), hârtie manuală, Brățări de bine și Crește-ți visul (ROD) etc;
  • Consultanță în alăptare și babywearing (Caty Popa Consultant), activități pentru educația timpurie (DimiKids), Stație de Ecologie Relațională (Active Learning Baby); Gătit în familie (Tăiței Grădinărești) etc;
  • Jocuri pentru copii (Raise&Care, Alandala, Young Engineers, Împreună pentru Miroslava ș.a)
  • Concert caritabil în vederea strângerii de fonduri pentru beneficiarii proiectului „Dar pentru copii”.

Scop caritabil

Pro Vita Iași anunță că intrarea este liberă și participarea la activități gratuită. Singura condiție este solidarizarea în jurul poveștii unei mame a 5 copii, nevoită să îi îngrijească de una singură, într-o locuință în care îndură frigul. Scopul festivalului este unul caritabil, cel de strângere a donațiilor pentru a construi CASA CRINEI.

Prima ediție a Festivalului Familiei a avut loc pe 11 septembrie 2021 în Piața Unirii și a marcat 10 ani de activitate Pro Vita Iași.

Foto credit: Pro Vita Iași

Comentarii Facebook


Știri recente