Festivalul Din dragoste pentru Frumos: Concert de pian la Paris (VIDEO)

Festivalul Din dragoste pentru Frumos a debutat ieri seară la Paris. Evenimentul, ajuns la a șaptea ediție, este organizat de Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale.

La catedrala noastră din Capitala Franței a avut loc aseară, începând cu ora 19:00, un concert de pian, canto, muzică tradițională românească și barocă.

În deschiderea festivalului a luat cuvântul IPS Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale şi Meridionale. Aceasta a făcut o scurtă prezentare a manifestărilor culturale și a evidențiat că anul acesta se desfășoară în două etape: în iunie, perioada 9-11, și între 3-5 noiembrie.

Ierarhul a subliniat faptul că a șaptea ediție a festivalului Din dragoste pentru Frumos se află sub auspiciile unei triple aniversări:165 de ani de la întemeierea primei comunități românești în Paris, 135 de ani de la achiziționarea Catedralei Mitropolitane și 125 de ani de la sfințirea acesteia.

Evenimentul a fost moderat de părintele Emilian Marinescu, Consilier Cultural al Eparhiei.

Dintre artiștii care au performat îi enumerăm pe: Ruxandra Cioranu, Ecaterina Baranov, Valentina Dascălu, Catherine Charles, Charlotte Coulaud  Bobescu, Diana Cazaban, Catherine Girard-Balssa, Sarah Catil-Aguessy etc.

Repertoriul a fost unul variat, în program fiind incluse piese tradiționale românești, dar și arii consacrate.

Comentarii Facebook


Știri recente